Farvevalg af farveovertræk stålspole og deformering af kraft

- Sep 19, 2019-

Valget af farve på Color Coating Steel Coil er hovedsageligt at overveje at matche det omgivende miljø og ejerens hobby. Fra perspektivet om anvendelse af teknologi er valget af pigmenter til lysfarve imidlertid stort, og uorganiske pigmenter med overlegen holdbarhed kan vælges. Derudover er belægningens varmereflektionsegenskaber stærk, og temperaturen på selve belægningen om sommeren er relativt lav, hvilket er fordelagtigt for at forlænge belægningens levetid. Selvom belægningen er misfarvet eller pulveriseret, er kontrasten af den lette farvecoatingsfilm med den originale farve desuden lille, og virkningen på udseendet er lille. Den mørke farve er for det meste organisk, og den er let at falme, når den udsættes for ultraviolet lys, og den skifter farve på 3 måneder.

 Colour Coating Steel Coil Colour Coating Steel Coil


Color Coating Steel Coil-typen og belægningsvægten vælges hovedsageligt i henhold til brug, korrosionsevne i brugsmiljøet, levetiden og holdbarheden. Anti-korrosion er en af hovedfunktionerne i farvebelagte ruller. Underlagstypen og vægten af belægningen er de vigtigste faktorer, der påvirker korrosionsbestandigheden af farveovertrukne ruller. De farveovertrukne ruller til konstruktion bruger normalt varmforsinkede underlag og varmdypede aluminium-zinklegeringssubstrater, hovedsageligt fordi begge underlag har god korrosionsbestandighed. Belægningens vægt skal bestemmes i henhold til den ætsende natur i det miljø, hvori det bruges. I stærkt korrosive miljøer bør der anvendes underlag med god korrosionsbestandighed og høj belægningsvægt for at sikre den specificerede levetid og holdbarhed.

 Colour Coating Steel Coil Colour Coating Steel Coil


For farvecoating steel coil er den termiske ekspansionshastighed for belægninger og stålplader normalt forskellige, især de lineære ekspansionskoefficienter af metallsubstrater og organiske belægninger er store. Når omgivelsestemperaturen ændres, forekommer underlaget og belægningsgrænsefladen. Ekspansions- eller svindspænding, hvis det ikke frigøres korrekt, kan der opstå revner i coating.

 

Udførelsen af det omvendte overtræk vælges normalt af leverandøren afhængigt af applikationen og det miljø, hvori det bruges. Når miljøets ætsende natur ikke er høj, overtrækkes bagsiden normalt kun med et lag, hovedsageligt til dekorative formål. Hvis bagsiden er indsat med isoleringsmateriale, skal det angives ved bestilling, så leverandøren kan anvende en god ydeevne-coating på bagsiden. Når miljøet er meget ætsende, skal to lag påføres for at forbedre korrosionsbestandigheden.

 Colour Coating Steel Coil


Kvaliteten af Color Coating Steel Coil afhænger ikke kun af de grundlæggende egenskaber for underlaget og belægningen, men også af produktionsprocessen og driftskontrolteknikker. Betjeningskontrolteknologien har stor indflydelse på de fysiske egenskaber ved det farveovertrukne produkt, og overfladekvaliteten påvirkes meget. Fra analysen af produktionsprocessen skal produktionskontrolteknologien fokusere på rengøringsprocessen, kemisk belægningsbehandling, belægning (inklusive initial belægning, fincoating) og hærdning. I dag vil vi dele styrken og deformationen af Color Coating Steel Coil .

 Colour Coating Steel Coil Colour Coating Steel Coil

Tidligere blev Color Coating Steel Coil betragtet som en elastisk tykvægget cylinder eller en elastisk kombineret cylinder til afledning og opløsning for at beregne spolens indre spænding under opviklingsprocessen. I praksis har farveovertrukne ruller typisk en relativt stor tykkelse, og de farveovertrukne ruller har tydelige ikke-cirkulære træk langs omkredsretningen. Hvis farvestålspolen behandles efter en cirkulær kurve, vil beregningsfejlen være stor. Derfor er spolens indre bånd mere udtalt langs det perifere, ikke-cirkulære træk, når viklingsprocessen for den varmvalsede farveovertrukne rulle, når tykkelsen af strimlen øges.


Den perifert symmetriske lukkede cylindriske model, der tidligere blev anvendt, er ikke kun strimlens faktiske afvigelse, men også det nøjagtige problem mellem mellemlaget. Det er fuldt integreret med udstyrets og procesegenskaberne i den termiske båndproces. Den åbne spiralformede cylindriske model bruges til at overveje stress og deformation under spiralprocessen. En ujævn fordeling langs omkredsretningen og ufuldstændig kontakt mellem spolehovedringen og rullen foreslås. Et sæt af interne spændingsfordelingsmodeller, der er egnede til varmvalsede farveovertrukne spoler, foreslås, og den tilsvarende mellemlagsslip er angivet.

 Colour Coating Steel Coil Colour Coating Steel Coil


På grundlag af vurderingsbetingelserne blev den tilsvarende Color Coating Steel Coil interne spænding og interlayer-slip forudsigelsessoftware samlet og anvendt til produktionspraksis. Under viklingsprocessen, når diameteren af spolen øges, øges det radiale tryk fra et lag farveovertrukne ruller, især for spolens indre spole. Muligheden for mellemlagsbinding øges markant; for afviklingsspolen falder imidlertid det radiale tryk fra indersiden til ydersiden. Dog er lovgivningen om båndspænding anderledes. Minimumsværdien forekommer normalt ved et bestemt lag i spolen. Hoopspændingen i farvestålspolehovedet falder med stigende tryk. Nogle af mellemlagene i spolen reduceres mest, og negative værdier kan forekomme, hvis den oprindelige spænding er stor.